Olga Warffemius (1968) is een gedreven (interim-)manager en adviseur met ruime ervaring binnen de Overheid en de Zorg. Zij studeerde Arbeid & Organisatie Sociologie en deed enkele aanvullende opleidingen op het gebied van management. Na functies als manager Bedrijfsvoering en Programmamanager van een groot veranderprogramma in een academisch ziekenhuis heeft zij zich zelfstandig gevestigd als interim-manager en adviseur.

Olga heeft ruime ervaring in de begeleiding en ondersteuning van veranderingsprocessen binnen de overheid en zorgorganisaties. Zij heeft diverse integrale complexe organisatie-veranderingsprojecten uitgevoerd, van idee tot en met realisatie.

 

Visie

Het vermogen om te veranderen bepaalt in belangrijke mate de kracht en kwaliteit van een organisatie. Maar alleen mensen hebben de mogelijkheid iets te veranderen. Pas als mensen zich hebben kunnen verbinden met de verandering, op een manier die voor hen zinvol is, wordt een beweging daadwerkelijk gemaakt. Ik werk vanuit passie voor wat mensen in organisaties beweegt, boeit en bindt. Organisaties beter maken: daar zit mijn kracht.

Ik vind het essentieel om er juist dan te zijn wanneer een verandering werkelijk moet plaatsvinden. Dus niet na de analysefase vertrekken, maar daadwerkelijk verantwoordelijkheid voor de verandering nemen. Voor mij hoort daar ook het vergroten van het lerend vermogen van mensen en organisaties bij zodat een verandering niet eenmalig of op zichzelf staand blijft.

De manier waarop ik dit doe is: samen. Samen met de opdrachtgever, met de omgeving van de organisatie, met de mensen in de organisatie die de verandering daadwerkelijk moeten gaan vormgeven.